فان بازار سال کبیسه چیست و دقیقا چند روز دارد؟ - فان بازار

سال کبیسه چیست و چه حقایقی در مورد سال کبیسه وجود دارد؟

کبیسه از ریشهٔ «ک‌ب‌س»به‌معنی پُر کردن چاه از خاک است و به سالی می گویند که تعداد روزهای آن یک روز بیشتر از سال های عادی می باشد. محاسبه ی سال کبیسه امری مختص به تقویم هجری شمسی نیست و در تقویم های قمری و میلادی هم سال کبیسه وجود دارد.

در این بخش از فان بازار توضیحات بیشتری درباره سال کبیسه، تعداد روزهای سال کبیسه، علت ایجاد سال کبیسه، الگوریتم تشخیص سال کبیسه شمسی، سال کبیسه شمسی، سال کبیسه قمری، سال کبیسه میلادی، آخرین سال کبیسه و… منتشر نموده ایم.

سال کبیسه چیست؟

مدت زمان یک سال ۳۶۵ روز و ۵ ساعت و ۴۸ دقیقه و ۴۵ ثانیه است، به سالی که تعداد روزهای آن به جای ۳۶۵ روز، ۳۶۶ روز می شود و یک روز اضافی دارد سال کبیسه می گویند.

چرا سال کبیسه داریم؟

زمین به دور خورشید می چرخد و با یک دور کامل سال شکل می گیرد، طول هر سال خورشیدی حدود ۳۶۵ روز و ۶ ساعت است. در گذشته به این ۶ ساعت بی توجه بودند اما صرف نظر کردن از این ۶ ساعت در بازه‌های زمانی طولانی باعث ایجاد خطا در تقویم می شد.

سال کبیسه

راه‌حل تقویم‌نگاران برای رفع این مسأله سال کبیسه بود، به این ترتیب که معمولا هر چهار سال یک بار این ۶ ساعت‌ها با هم جمع و ۲۴ ساعت یا یک شبانه‌روز به سال اضافه می‌شود.

سال کبیسه چند سال یکبار است؟

معمولا هر ۴ سال یک بار سال کبیسه می‌شود اما کبیسه‌های ۵ ساله هم در تقویم هجری خورشیدی وجود دارند. تقویم هجری خورشیدی تنها تقویم متداول در جهان است که کبیسه پنج ساله دارد و علت آن را باید کسر کمتر از ۶ ساعتی سال شمسی حقیقی باید دانست.

الگوریتم تشخیص سال کبیسه شمسی

طول سال‌های کبیسه ۳۶۶ روز و ماه اسفند در این سال‌ها ۳۰ روزه است.

آخرین سال کبیسه

آخرین سال کبیسه، سال ۱۳۹۹ بوده است.

آخرین کبیسه ی ۵ ساله،سال ۱۳۷۵ شمسی بوده است، کبیسه ی ۵ ساله ی بعدی به دلیل تکرارپذیری بیش از ۸۰ درصد کبیسه‌ های ۳۳ ساله، در سال ۱۴۰۸ شمسی خواهد بود.

کبیسه خورشیدی

در تقویم خورشیدی هر سال عادی ۳۶۵ روز و سال کبیسه ۳۶۶ روز خواهد داشت پس از هر سی و سه سال، بیست و پنج سال آن عادی و هشت سال آن کبیسه نوشته می شود.

سال کبیسه میلادی

کبیسه هجری خورشیدی

در تقویم های هجری خورشیدی نه تنها سال کبیسه چهارساله نوشته شده بلکه کبیسه های پنج ساله نیز وجود دارد،ن کبیسه ها در هر دوره ۲۹، ۳۳ یا ۳۷ ساله یکبار وجود دارد و علت آن را باید کسر کمتر از ۶ ساعتی سال شمسی حقیقی دانست.

سال کبیسه میلادی

در تقویم های میلادی سالی کبیسه است که علاوه بر اینکه بر چهار و ۱۰۰ بخش پذیر بوده و باید بر ۴۰۰ نیز تقسیم پذیر باشد تا کبیسه خوانده شوند اما در تقویم های ژولیوس هر سالی که بر چهار بخش پذیر بوده و حاصل تقسیم آن صفر شود کبیسه خواهد بود.

سال کبیسه قمری

در تقویم هجری قمری بعد از هر سه سال عادی و دارای ۳۵۴ روز سال کبیسه خواهد بود که دارای ۳۵۵ روز می باشد. در این تقویم در یک دوره سی و سه ساله، هشت سال کبیسه ی سه ساله و سه کبیسه ی دو ساله وجود دارد.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 82 views بار دسته بندی : گوناگون تاريخ : 3 ژانویه 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.